|
|
Připravte si: kuřecí nebo krůtí prsa, uzený plátkový sýr, sušené švestky a koření.
|
|
|
Maso lehce naklepejte, posypejte směsí koření Argentina, položte pláte uzeného sýra a sušenou švestku. |
|
|
Zamotejte, spíchněte párátkem a dejte do pekáčku. Podlijte deckou vody. Mezi maso můžete dát ještě dvě až tři švestky pokrájené na menší kousky. Navrch položte i proužky uzeného sýra… rozpustí se a udělá dobrou chuť šťávy…. |
|
|
Zakryjte pokličkou a dejte do trouby na 180st – cca 30 minut. Poté vyndejte maso (a dejte ho do vyhřáté trouby, aby nevychladlo) a pokud je třeba zredukujte na plotně šťávu, na závěr zjemněte 1dcl smetany a krátce provařte.
Pokud je šťáva hodně řídká, můžete zahustit hotovou tmavou jíškou.
|
|
|
Pokud chcete šťávu hladkou, můžete ji před podáváním rozmixovat.
Příloha je jen na vás….
|
|
|
Skvěle chutná s brambory i rýží. |
|
|
|
|
|