Tenhle moučník byl jeden z prvních, kterým jsme zahájila před čtvrtstoletím svou „kuchařskou kariéru“ :-)) a když jsem nedávno v obchodě míjela kefír, tak jsem si na něj vzpomněla …… a hledala jsem recept a našla… |
V mém notýsku, který jsem si založila v roce 88…
Docela mne udivilo, že písmo mám stále stejné, téměř se nezměnilo….
A jediné co jsem na původním receptu změnila, bylo množství cukru… přeci jen už nemám spalování jako ve dvaceti :-))
|
||
500ml kefíru nebo acidofilního mléka 3 hrnky polohr.mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek oleje 1 lžička jedlé sody 2,5 lžíce kakaa 1 vajíčko půl kypřícího prášku |
||
Všechny suroviny vyšlehejte do těsta a vylijte jej na plech vyložený pečicím papírem. Použila jsem plech velký 25x38cm.
Asi bych příště použila větší….
Pečte na 180st cca 30minut. |
||
Trochu mi praskl… nejspíš tím, že byl hodně vysoký…. proto příště raději ten větší plech…. | ||
Abych zachránila estetično, přetočila jsem moučník „nohama nahoru“ :-)) | ||
Další pokus o záchranu pomocí bílé čokoládové polevy se taky moc nezdařil… všechna se vpila… | ||
Poslední záchrana byly strouhané ořechy…. říkám si, nač si tady hraju, vždyť za mlada jsem to jen tak pocákala čokoládou a někdy ani to ne … :-)) | ||
První zakousnutí…. a ta chuť je stejná jako tehdá…. možná ještě lepší…. a hned mne napadlo, že by se z tohoto těsta šly udělat cupcake… určitě zkusím…..
Kdo máte rádi „mokřejší“ těsto, určitě vyzkoušejte…. |