Balzamiko cibulka Různé nápady z kuchyně
Už nevím, kdy jsem ji dělala poprvé… ale jisté je, že kdykoli dělám housky plněné masem, tak moje děti požadují balzamiko cibulku….  zkuste ji i vy 🙂 

Tady jsou dvě kouzelné ingredience – cukr a balzamiko ocet (zde jablečný, ale můžete použít i klasický z hroznů). 

Dále samozřejmě cibule. 

Cibuli nakrájejte na tenké proužky a na troše oleje začněte smažit. 
Jakmile začne cibulka zlátnout, přidejte 1 vrchovatou kávovou lžičku krystal.cukru. To je dávka na jednu velkou cibuli. 

Opékejte tak dlouho, aby se cukr rozpustil a začal karamelizovatět. 

Poté přilijte jednu lžičku balzamiko octu. 

Míchejte tak dlouho, než se všechna tekutina odpaří. 

Lehce osolte. 

Takto vypadá cibulka hotová – tmavou barvu má díky balzamiko octu. 

Použijte do hamburgerů apod. 

Já místo mletého masa plním housky kousky kuřecího masa smaženého v kořeněném těstíčku (tj. vajíčko, Country koření , trochu smetany a hladká mouka).

Další igredience jsou na vás (sýr, rajčátka apod). 

 

Komentáře