Už nevím, kdy jsem ji dělala poprvé… ale jisté je, že kdykoli dělám housky plněné masem, tak moje děti požadují balzamiko cibulku…. zkuste ji i vy 🙂 |
Tady jsou dvě kouzelné ingredience – cukr a balzamiko ocet (zde jablečný, ale můžete použít i klasický z hroznů). Dále samozřejmě cibule. |
||
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a na troše oleje začněte smažit. | ||
Jakmile začne cibulka zlátnout, přidejte 1 vrchovatou kávovou lžičku krystal.cukru. To je dávka na jednu velkou cibuli. | ||
Opékejte tak dlouho, aby se cukr rozpustil a začal karamelizovatět. Poté přilijte jednu lžičku balzamiko octu. Míchejte tak dlouho, než se všechna tekutina odpaří. Lehce osolte. |
||
Takto vypadá cibulka hotová – tmavou barvu má díky balzamiko octu. | ||
Použijte do hamburgerů apod. Já místo mletého masa plním housky kousky kuřecího masa smaženého v kořeněném těstíčku (tj. vajíčko, Country koření , trochu smetany a hladká mouka). Další igredience jsou na vás (sýr, rajčátka apod).
|
||
Komentáře