O klíčení fazolek mungo jsem vám již psala…. ale letošní jaro jsem klíčení ještě rozšířila a inovovala…. |
První inovací byly nové sklenice – víčko původní bohužel začalo rezivět a tak jsem hledala sklenici s plastovým víčkem.
Tyto jsou od velkého balení zlatého Nescafé.
Další inovací bylo rozšíření druhu nakličovaných luštěnin….
Jinak vše ostatní zůstává při starém – tj. nejdřív namočit, nechat chvíli namočené, pak vodu slít a proplachovat 2-3x denně. |
||
Víčko jsem propíchala nažhavenou jehlicí…. | ||
Kromě již zmíněného munga jsem klíčila ještě cizrnu a čočku. Čočka klíčí stejně rychle jako mungo, cizrně to trvá o den-dva déle. |
||
Chuťově u mne stále vyhrává mungo, ale smícháním všech tří druhů vzniká zajímavý salát….. | ||
Stačí smíchat naklíčené propláchnuté luštěniny s nastrouhanou mozzarellou nebo jiným sýrem, trochou majonézy a osolit a opepřit…
|
||
A komu se zdá předchozí varinata chudá, může přidat zeleninu, uzeninu, balkánský sýr….. |
Komentáře