Salát z klíčků Rychlé večeře
O klíčení fazolek mungo jsem vám již psala…. ale letošní jaro jsem klíčení ještě rozšířila a inovovala…. 

První inovací byly nové sklenice – víčko původní bohužel začalo rezivět a tak jsem hledala sklenici s plastovým víčkem. 

 

Tyto jsou od velkého balení zlatého Nescafé. 

 

Další inovací bylo rozšíření druhu nakličovaných luštěnin…. 

 

Jinak vše ostatní zůstává při starém – tj. nejdřív namočit, nechat chvíli namočené, pak vodu slít a proplachovat 2-3x denně. 

Víčko jsem propíchala nažhavenou jehlicí…. 

Kromě již zmíněného munga jsem klíčila ještě cizrnu a čočku. 

Čočka klíčí stejně rychle jako mungo, cizrně to trvá o den-dva déle. 

Chuťově u mne stále vyhrává mungo, ale smícháním všech tří druhů vzniká zajímavý salát….. 

Stačí smíchat naklíčené propláchnuté luštěniny s nastrouhanou mozzarellou nebo jiným sýrem, trochou majonézy a osolit a opepřit… 

 

 

A komu se zdá předchozí varinata chudá, může přidat zeleninu, uzeninu, balkánský sýr….. 
Komentáře