|
|
Nakrájejte si na středně velké kousky cuketku, lilek, papriku a hlívu ústřičnou (lze vynechat nebo zaměnit za žampiony). |
|
|
Orestujte na olivovém oleji a okořeňte – já jsem použila provensálské koření, římský kmín a trochu Country koření. |
|
|
Podlijte rajčatovou šťávou (nebo přidejte loupaná naložená rajčata). Já měla doma jen tuto od Relaxu, ale ukázala se moc dobrá a vytvořila příjemou „omáčku“. |
|
|
Přidejte kukuřici, nebo pokud máte rádi, tak určitě budou dobré i červené fazole (já je bohužel nemusím….). |
|
|
Promíchejte a chvíli poduste. Osolte, opepřete dle chuti. Případně přidejte oblíbenou směs koření…. |
|
|
Podávejte s bramborem. |
|
|
A pokud nechcete být bez masa, tak klidně nějaké přidejte…. třeba lososa 🙂 |
|
|
A když vám zeleninová směs zbyde, zkuste si ji k večeři dát v omeletě. Rozmíchejte tři vajíčka, osolte a vlejte na rozpálenou pánev. Stáhněte plamen a přikryjte pokličkou, aby se udělala i zvrchu bez nutnosti otáčení. |
|
|
Omeleta je hotvá za pár minut. Stejnou dobu budete potřebovat k prohřátí zeleninové směsi. |
|
|
Teplou směs dejte na půlku omelety. |
|
|
Přiklopte a podávejte….. |
|
|
Celý recept jsem připravila na pánvi a hrnci BAF, které používám již třetí měsíc a jsem s ním stále více spokojená. Opravdu nepřilnavý povrch a dno, které vede teplo opravdu po celé pánvi… nic se nepřichytí, nepřipálí….. opravdu mohu z osobní zkušenosti doporučit.
|
|