Domácí máslo Různé nápady z kuchyně
Utlouct máslo doma?? Myslíte, že je to nemožné? Naopak… je to velice snadné…. a jak na to vám prozradí Líba Ječmínková, které za skvělý foto recept děkuji….  já jsi jdu vyndat z lednice dvě šlehačky a co vy?? Jdete do toho?? 

Máslo se dá koupit v každé samoobsluze, já ale když dostanete chuť na voňavé čerstvé máslo a je realizace dílem okamžiku.

 

Stačí koupit dvě čerstvé smetany ke šlehání, tučnější než 30% (standard bývá 33%).

 Před šleháním je dobré je nechat chvilku venku, aby nebyly úplně studené. Smetany nalijte do vyšší nádoby a šlehejte jako na šlehačku, 
Šleháme.. šleháme..  v jednom okamžiku se nadýchaná šlehačka začně zase roztékat a její objem zmenšovat 
Pak  přichází na řadu ponorný mixér.  
A  během okamžiku se začně oddělovat máslo od podmáslí. 
 Mixujete nebo šlehejte dokud není podmáslí, jen „voda“ .
Hmotu sceďte – oddělíte máslo od podmáslí.
Máslo je třeba vyprat pod ledovou vodou. 
Rukama kousky másla spojte. 
Pokud nemáte formu na máslo jako já, zabalte máslo do  potravinářské  folie a šup do lednice. 

 Ze zvědavosti jsem zvážila a změřila hotový produkt – sami vidíte kolik másla uděláte ze dvou kelímků šlehačky.

Podmáslí (ze sladké smetany není takové, jak ho známe z obchodu) můžete použít na zadělání domácího chleba.

A domácí chleba namazaný domácím máslem?? Prostě lahoda….. 
Komentáře