Možná patříte do stejné skupiny jako já co se týče postoje k tvarohu – mám ráda jeho chuť, ale prohlém s jeho konzistencí. Pokud jej našlehám se smetanou a vajíčkem a použiji jako náplň pro koláče, je to v pořádku…. ale tvarohovou pomazánku, kdy jen do něj zamícháte nějakou další ingredienci jsem do nedávné doby prostě „nedala“….. |
Vadila mi konzistence tvarohu, díky které se mi sousta „zadrhávala“ v krku…. tudíž jsem několikrát takovou pomazánku ochutnala a bohužel jí nepřišla na chuť….. Až nedávno jsem na netu objevila návod, jak zbavit tvaroh jeho konzistence…. a kupodivu vám k tomu stačí obyčejná jedná soda….. |
||
Do tvarohu vmíchejte cca půl lžičky sody. Tvaroh by měl být tučný, hustý…. pokud použijete polotučný (mezi námi ten bez tuku už myslím není ani tvaroh :-)) tak bude pomazánka hodně řídká. |
||
Zamíchejte a nechte 15-20 minut stát….. | ||
Na ještě další zjemnění můžete přidat trochu másla…. a přidáním utřeného česneku a soli vytvořit skvělou česnekovou pomazánku.
|
||
Po upynutí doby promíchejte a i pouhým okem můžete vidět, jak se konzistence mění…. | ||
Máslo rozpusťte. | ||
Vešlehejte do tvarohu spolu s utřeným česnekem a solí. | ||
Konzistencí pomazánka připomíná tavený sýr, ale díky tvarohu je zdravá a chutná. | ||
Do základu můžete přidat libovolné ingredience a měnit tak příchutě….. | ||
Tady jsem vmíchala nastrouhanou Nivu (to jsou ty hrudky uvnitř) a pažitku….. Zkuste další varianty, fantazii se meze nekladou…..
|
||
Komentáře