Tvarohová pomazánka jinak Rychlé večeře
Možná patříte do stejné skupiny jako já co se týče postoje k tvarohu – mám ráda jeho chuť, ale prohlém s jeho konzistencí. Pokud jej našlehám se smetanou a vajíčkem a použiji jako náplň pro koláče, je to v pořádku…. ale tvarohovou pomazánku, kdy jen do něj zamícháte nějakou další ingredienci jsem do nedávné doby prostě „nedala“….. 

Vadila mi konzistence tvarohu, díky které se mi sousta „zadrhávala“ v krku…. tudíž jsem několikrát takovou pomazánku ochutnala a bohužel jí nepřišla na chuť….. 

Až nedávno jsem na netu objevila návod, jak zbavit tvaroh jeho konzistence…. a kupodivu vám k tomu stačí obyčejná jedná soda….. 

Do tvarohu vmíchejte cca půl lžičky sody. 

Tvaroh by měl být tučný, hustý…. pokud použijete polotučný (mezi námi ten bez tuku už myslím není ani tvaroh :-)) tak bude pomazánka hodně řídká. 

Zamíchejte a nechte 15-20 minut stát…..  

Na ještě další zjemnění můžete přidat trochu másla…. 

a přidáním utřeného česneku a soli vytvořit skvělou česnekovou pomazánku. 

 

Po upynutí doby promíchejte a i pouhým okem můžete vidět, jak se konzistence mění…. 
Máslo rozpusťte.
Vešlehejte do tvarohu spolu s utřeným česnekem a solí. 
Konzistencí pomazánka připomíná tavený sýr, ale díky tvarohu je zdravá a chutná.  
Do základu můžete přidat libovolné ingredience a měnit tak příchutě….. 

Tady jsem vmíchala nastrouhanou Nivu (to jsou ty hrudky uvnitř) a pažitku….. 

Zkuste další varianty, fantazii se meze nekladou….. 

 

 

Komentáře