Jednoduché pečivo k večeři, které si nemusíte ničím mazat, protože už je „mazané“ zevnitř 🙂 |
Připravte si kynuté těsto z 300ml podmáslí 60ml oleje půl lžičky cukru lžičky soli 500 g hladké mouky droždí |
||
Než se připraví těsto, nakrájejte na plátky 100g másla a 7 stroužků česneku. Máslo nakrájejte na plátky a česnek prolisujte. |
||
Vykynuté těsto rozválejte a máslo smíchejte s česnekem. Máslo určitě nerozpouštějte, vytékalo by ze závinu ven. |
||
Máslo s česnekem rovnoměrně vidličkou namačkejte na celou placku. | ||
Zarolujte a rozděljte na dvě části. Na koncích prsty spojte. | ||
Vložte do vyššího plechu vystlaného pečicím papírem. Nožem nebo plastovou kartou rozdělte závin na trojúhelníky. |
||
Nechejte dokynout – cca 20 minut. | ||
Potřete slanou vodou a posypejte semínky dle chuti. Pečte ve vyhřáté troubě na 180st cca 30 minut. |
||
Podávejte ještě teplé se sýry či uzeninou a zeleninou…. trojúhelníky chutnají i vychladlé, ale teplé jsou nepřekonatelné 🙂 | ||
TIP: Pokud nemáte podmáslí, můžete těsto zadělat i z kefíru :-)) Objevila jsem poté, co jsem místo podmáslí koupila právě kefír… ale název receptu už kvůli tomu měnit nebudu :-)) |
Komentáře