Kokosová chaloupka Moučníky

Tento recept mne zaujal už na první pohled na stránkách www.varecha.sk

Musela jsem ihned zkusit…. a následovaly i další opakování… je to opravdu nejen krásný dezert, ale i velice chutný….

Těsto:

3 vejce

125g krupic.cukru

50ml oleje

50ml mléka

175g polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

Piškotový základ umícháme (bez nutnosti šlehat zvlášť bílky) a nalijeme do formy na biskupský chlebíček.

Pečeme na 170st cca 35minut.  

Krém si připravte ze šlehačky, zakysené smetany, půl sáčku pudingu bez vaření Creme Olé kokosový.

Můžete přidat také trochu bílého rumu… ale není to nutné :-))

 

Krém přislaďte podle chuti…  já jsem použila dva vanilkové cukry a bohatě to stačilo…

Díky kokosovému pudingu stačí jen chvíli šlehat a máte krém hotový….
Do upečeného a vychladlého piškotu zapíchněte špejle v řadě uprostřed.
Dlouhým nožem  šikmo řízněte do půlky (zarazí se vám o špejle). Stejně řízněte z druhé strany.
Ups…. při sundavání se mi rozlomil vrchní díl, ale nevadí, krémem se to slepí….
Řez natřete marmeládou – tuhle borůvkovou z Ikea mám ráda, protože v ní jsou celé borůvky.
Natřete krém a vložte dva banány, pěkně za sebe…
Přidejte další krém a zaklopte odkrojenou stříškou.
Celé potřete krémem.
Posypejte kokosem a můžete dozdobit dvířky a okýnky z čokolády a komínem z čokoládové tyčky.
Takto krásně vypadá na řezu….
Stejně dobře chutná….
Protože chaloupka byla snězená velice rychle, udělala jsem druhý pokus – místo marmelády jsem promazala citronovým Lemon Curd z Mark and Spancer…. neuvěřitelně lahodné spojení….

Dvířka a okénka tentokrát z kokosové Kinder bueno.

 

PS. Lemon Curd plánuji použít na slepování vánočních kokosek … kombinace kokosové a citrónové chuti je opravdu vynikající……

Komentáře