Prý se tomuto pečivu říká prasečí uši… já tenhle název nemám ráda… pro mne jsou to srdíčka… a mám je moc ráda…. |
Budete potřebovat listové těsto, skořici a krupicový cukr... nic víc… a když je to listové těsto navíc už rozválené, tak je to naprostá jednoduchost, kterou zvládnou i větší děti… | ||
Těsto pocukrujte a posypte skořicí. Nebo můžete rovnou použít skořicový cukr, pokud máte…
|
||
Zaválejte. | ||
Otočte a stejně posypte a zaválejte i z druhé strany. | ||
Složte obě strany do středu. Opět trošku posypejte a zaválejte. | ||
Přehněte ještě jednou do středu oba kraje, rozdělte na dvě části, aby se vám vešly díly na prkénko a dejte na 30 minut do ledničky. Tato fáze je nutná, jednak se to pak lépe krájí a pak mám vyzkoušeno, že se to i lépe upeče… je to křupavější… Pokud návštěva už sedí v obýváku, tak to šoupněte na pět minut na mrazák….:-) |
||
Po vyndání z lednice ještě jednou přeložte – tentokrát napůl a krájejte cca 7mm silné plátky. | ||
Řez ještě otiskněte do skořicového cukru. Ale nemusíte… podle toho jak to máte rádi sladké… :-)) | ||
Dávejte cca 5 cm od sebe, klidně i více, ony se dost nafouknou a roztáhnou… | ||
Pečte na 180st – cca 10 minut… raději u trouby postojte… je to rychlovka… | ||
Nejlepší jsou ještě teplé se studeným mlékem nebo ledovou kávou…. | ||
PS: Od té trouby opravdu neodcházejte… a ani netelefonujte… stačí dvě minuty navíc a je to černý 🙁 | ||
Komentáře