Už jako dítě jsem měla ráda jídla s překvapením a taky syrečky… jediné co jsem na nich ráda neměla byl jejich odér…. o to víc mne překvapilo, když jsem si je koupila za účelem výroby jednoho „překvapení“. |
Zjistila jsem totiž, že syrečky už vůbec „nevoní“… Ne že by mi to vadilo, naopak… ale nějak zmizela ta patetičnost, kterou jsem s nimi měla spojenou z dětství…. Ale chutnají stále dobře…. tentokrát jsem se však rozhodla s nimi naložit jinak…. Dále jsem si připravila česnek a dvě vajíčka. |
||
Dále budete na olomoucké překvapení potřebovat mleté maso. Nejlépe půl napůl hovězí a vepřové. | ||
Já mleté ještě v kutru přejedu, aby bylo jemnější, zároveň zamíchám do masa vajíčka, utřený česnek a koření. Tentokrát jsem zvolila koření Argentina, která má toto složení: hořčice bílá celá, česnek, paprika sladká, cibule, pepř černý, koriandr, petrželová nať, tymián, sůl. Samozřejmě můžete okořenit podle své chuti… |
||
Vždycky nejdřív udělám malý vzoreček na ochutnání, zda je dobře okořeněno… já bych prostě syrové maso do pusy nedala :-)) | ||
Pak do mletého masa zabalíte syrečky. | ||
Můžete, ale nemusíte, ještě obalit ve strouhance… | ||
Takto vypadá varianta bez strouhanky. | ||
A tady je varianta se strouhankou…. pomalu smažené na oleji…. s restovanými bramory a zeleninou… | ||
A v průřezu… PS. Kupodivu i když mi ze dvou karbanátků syrečky vytekly, tak to nesmrdělo… pamatuji si, když babička dělala smažené obalované syrečky a náhodou ji praskl trojobal, tak jsme ten smrad větrali týden… prostě už to není co to bývalo, tentokrát větrat nebylo třeba…. :-)) |