Myslím si, že mnoho lidí tuhle „celkem nudnou“ zeleninu nejí jen pro její barvu a konzistenci… a nebo možná proto, že ho ještě neochutnali dobře připravený…. tady je můj způsob přípravy špenátu. |
Většinou používám špenát mražený. Kupuji sekaný špenát, je chutnější než ty rozmixované kaše – protlaky.
Připavuji v rýžovaru, ale samozřejmě lze i na plotně 🙂 |
||
Nejdříve nechám špenát povolit.
Určitě dejte na hrnec poklici, špenát rád „prská“… |
||
Poté jej lehce podliji smetanou (tak 1dcl). | ||
Dále si připravím sůl, pepř, asi pět utřených stroužků česneku, smaženou cibulku (já používám sušenou, ale pokud nemáte, osmažte jednu cibuli dozlatova) a vajíčko.
|
||
Špenát osolte, opepřete, přidejte česnek a cibulku a rozšlehané vajíčko. Pár minut provařte (do ztuhnutí vajíčka), případně dohustěte trochou hotové jíšky.
Zde vidíte podávané s bramborovou roládou. |
||
TIP: Špenát vždy připravuji z dvou balení. Zbytkem můžete plnit palačinky nebo jeje promíchat se špeclemi (kupuji je čerstvé a jen jsem je krátce osmahla na kouscích slaninky)… | ||
Komentáře