Další tip na zpracování cuket…. děkuji Radce Včeličkové, které mne na tento nápad navedla na FB :-))
Očištěnou, jader zbavenou cuktetu, nakrájejte na malé kostičky.
Ty povařte ve slané vodě – cca 5 minut. Záleží na velikosti cukety – malé cuketky stačí jen spařit vodou, čím větší (starší) cuketa, tím to chce vařit o pár minut déle.
Slijte a ihned zchlaďte studenou vodou. Cuketa by měla být na skus jako vařené brambory.
Nechejte dobře okapat….
Připravte si co máte rádi na salát… toto je vegetariánská verze – paprika, kukuřice, balkánský sýr, nakládané pálivé cibulky….
záleží jen na vás, vaší chuti a stavu vaší ledničky :-))
Přidejte majonézu a lžičku hořčice.
A pro masožravce můžete nastrouhat na hrubo i trošku uzeniny..
.
Balkánský sýr, papriku i cibulky pokrájejte na malé kousky.
Promíchejte s majonézou, troškou hořčice, osolte, opepřete.
Nechejte vychladit….
Hodí se na chlebíčky,
ale i třeba k řízečkům…..