Výborné kynuté rohlíčky, prý hodně podobné tradičním bratislavským rohlíčkům, které jsem nikdy bohužel v originále nevyzkoušela a tak nemohu potvrdit… |
Těsto připravte z 100g másla 80g moučkového cukru 2 žloutků 30g droždí 250g hladké mouky 250g polohrubé mouky 250ml mléka
Těsto zadělejte buď ručně nebo jej svěřte domácí pekárně 🙂 |
||
Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a každou část vyválejte a rozdělte na osm částí a na každou část dejte náplň. Můžete samozřejmě plnit libovolnou náplní – makovou, tvarohovou nebo jako já – ořechovou.
|
||
Ořechovou si připravte z 200 ml mléka, 7 lžic krystalového cukru, 1 vanilkového cukru, 2 lžíc medu, 250 g mletých ořechů, 1 lžičky skořice, 1 lžíce rumu, trochu strouhanky
Zamotané rohlíčky dejte na plech, nechejte ještě cca 15 minut dokynout a poté potřete rozšlehaným bílkem.
Pečte na 180st cca 15-20 minut – do krásného zezlátnutí…. |
||
Ihned po vytažení z trouby horké natírám rozpuštěným máslem s rumem. | ||
Poté pocukruji moučkovým cukrem…. | ||
Komentáře