Kynuté ořechové rohlíčky Moučníky
Výborné kynuté rohlíčky, prý hodně podobné tradičním bratislavským rohlíčkům, které jsem nikdy bohužel v originále nevyzkoušela a tak nemohu potvrdit…

 

 

Těsto připravte z 

100g másla 

80g moučkového cukru 

2 žloutků 

30g droždí 

250g hladké mouky 

250g polohrubé mouky 

250ml mléka 

 

Těsto zadělejte buď ručně nebo jej svěřte domácí pekárně 🙂 

Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a každou část vyválejte a rozdělte na osm částí a na každou část dejte náplň. Můžete samozřejmě plnit libovolnou náplní – makovou, tvarohovou nebo jako já – ořechovou. 

 

Ořechovou si připravte z 200 ml mléka, 7 lžic krystalového cukru, 1 vanilkového cukru, 2 lžíc medu, 250 g mletých ořechů, 1 lžičky skořice, 1 lžíce rumu, trochu strouhanky

 

Zamotané rohlíčky dejte na plech, nechejte ještě cca 15 minut dokynout a poté potřete rozšlehaným bílkem. 

 

Pečte na 180st cca 15-20 minut – do krásného zezlátnutí…. 

Ihned po vytažení z trouby horké natírám rozpuštěným máslem s rumem. 
Poté pocukruji moučkovým cukrem…. 
Komentáře