Těsto na dort si připravte z 200g másla 180g krupicového cukru 4 vajec 200g hladké mouky 1 prášku do pečiva |
||
Máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte celá vejce a poté přisypávejte za stálého šlehání mouku s kypřícím práškem. Peče se na 170st cca 20 minut.
Na krém si připravte: 300ml mléka 100g cukru 1 pudingový prášek 200ml šlehačky 300g jahod či jiného ovoce Dort želé |
||
Puding (dle vaší chuti, běžně dělám s vanilkovým, ale tentokrát jsem měla doma jen tento jogurtový a také byl dobrý) uvařte v 300ml mléka s polovinou cukru a nechejte vychladnout.
Zvlášť si vyšlehejete šlehačku a poté puding i šlehačku smíchejte a přidejte zbylý cukr. |
||
Vychladlý korpus rozkrojte napůl. Pokud se chcete vyhnouz krájení korpusu, upečete dvě tenčí kola. |
||
Spodní část rozkrojeného korpusu vraťte do formy a potřete polovinou krému. Poskládejte plátky jahod (krajní části si dejte bokem, použijete je na ozdobu dortu. Samozřejmě můžete použít libovolné ovoce. |
||
Pokryjte druhou částí krému a přiklopte druhým dílem korpusu. Horní část potřete marmeládou a poskládejte plátky jahod. | ||
Připravte si dle návodu na sáčku Dort želé a lehce prochladlým pokrjte vrstvu ovoce. Podávejte dobře vychlazené. |
Komentáře