Jahodový dort Moučníky

Těsto na dort si připravte z

200g másla

180g krupicového cukru

4 vajec 

200g hladké mouky

1 prášku do pečiva

Máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte celá vejce a poté přisypávejte za stálého šlehání mouku s kypřícím práškem.

Peče se na 170st cca 20 minut.

 

Na krém si připravte:

300ml mléka

100g cukru

1 pudingový prášek 

200ml  šlehačky

300g jahod či jiného ovoce

Dort želé

Puding (dle vaší chuti, běžně dělám s vanilkovým, ale tentokrát jsem měla doma jen tento jogurtový a také byl dobrý) uvařte v 300ml mléka s polovinou cukru a nechejte vychladnout.

 

Zvlášť si vyšlehejete šlehačku a poté puding i šlehačku smíchejte a přidejte zbylý cukr.

Vychladlý korpus rozkrojte napůl.

Pokud se chcete vyhnouz krájení korpusu, upečete dvě tenčí kola.

Spodní část rozkrojeného korpusu vraťte do formy a potřete  polovinou krému. Poskládejte plátky jahod (krajní části si dejte bokem, použijete je na ozdobu dortu.

Samozřejmě můžete použít libovolné ovoce.

Pokryjte druhou částí krému a přiklopte druhým dílem korpusu. Horní část potřete marmeládou a poskládejte plátky jahod.

Připravte si dle návodu na sáčku Dort želé a lehce prochladlým pokrjte vrstvu ovoce.

Podávejte dobře vychlazené.

Komentáře