Rajčatový salát je klasika, ale většinou se setkávám s plovoucími kousky rajčat v octové vodě… neříkám, že to je špatné, ale zkuste to někdy jinak… bez vody…. |
Základem jsou sladká rajčata (v zimě tenhle salát nedělám, když nemají rajčata sladkou chuť, tak to není ono). Do misky si nakrájím najemno cibulku (nejlepší je šalotka nebo jarní cibulka) a poté nakrájím rajčata opravdu ostrým nožem, aby vám všechna šťáva nevytekla na prkýnko. Části kolem stopky odkrajuji – tak už nějak ze zvyku…. | ||
Pak přichází svatá trojice – sůl, pepř a olivový olej lisovaný za studena…. Pokud jsou rajčata dostatečně sladká, stačí jen toto…. | ||
A na závěr malá lžička balsamikového octa (tento je jablečný – mám ho z Lidlu a fakt je moc dobrý)… | ||
Promíchat, vychladit a dobrou chuť…. Výhodou tohoto salátu je, že jej můžete nandat na přímo na talíře. |
Komentáře