Krupicové noky mohou být lehký oběd či jen teplý moučník, záleží jen na vás :-)) |
Na nočky si připravte: 250g tučného tvarohu (nejlepší je takový ten v kosce zabalený v alobalu, ale ten u nás neměli), jedno vajíčko a dětskou krupičku a špetku soli. Toto množství je na dvě porce… v případě více porcí prostě násobte… |
||
Tvaroh, vajíčko a cca 4 vrchovaté lžíce dětské krupičky smíchejte… pokud máte tužší tvaroh, stačí krupičky i jen tři lžíce….
|
||
Těsto je dobré nechat chvíli odpočinout v lednici… není tuhé… má konzistenci dobře vyšlehané šlehačky…. | ||
Dále si připravte nakrájené jahody na malé kousky zasypané cukrem a ovesné vločky (případně strouhanku). | ||
Pomocí dvou namočených lžic tvarujte menší nočky a házejte je přímo do osolené vařící vody. Vaří se cca 7-10 minut od chvíle, kdy vyplavou na hladinu.
|
||
Mezi tím si připravte hmotu na obalení uvařených nočků. V původní verzi je to strouhanka osmažená na másle a oslazená…. ale já zkusila improvizovat a použila jsem naší oblíbenou mlsku – orestované ovesné vločky s cukrem a kakaem. | ||
Uvařené nočky vyndavejte z hrnce děrovanou naběračkou a rovnou dávejte do horkých vloček.
|
||
Podávejte s teplou jahodovou omáčkou. Jahodovou omáčku uděláte tak, že kousky jahod podlejete dvěma lžícemi vody, přidáte dvě lžíce cukru a chvíli prohřejete… Jahody by se neměly rozvařit, jen prohřát a pustit trochu šťávy do vody….je to hotové do pěti minut… (dělám to souběžně s ovesnými vločkami v době, kdy se vaří nočky). |