Skutečnost, že v pořadu Rady ptáka Loskutáka se vaří je známá, ale tento recept je i malá reportáž o tom, že se vaří i mimo kamery a to velice dobře 🙂 |
A ruku k dílu opravdu přiloží celý štáb…. Tentokrát měl navíc Dalibor svátek a tak se ujmul celého „cateringu“ osobně…. Obdivuji muže, co se umí postavit v kuchyni k vaření (možná proto, že můj manžel je pravý opak :-)) a na Dádu byla radost pohledět… krásně narovnal obložené talíře (rajčátka a ředkvičky jsou moje práce :-)) a začal vyrábět hermelínový salát….
… ten mne dostal…. fakt výborný a přitom bez majonézy….
|
||
Takhle krásně to vypadalo 🙂 a po polední pauze zbyl jen prázdné talíře 🙂 | ||
Ještě pohled na stejně krásně srovnaný stůl naší skvělé maskérky Haničky 🙂 | ||
Ani zbytek štábu se nefláká – pěkně natáčí :-))
Doma jsem hned prohledala ledničku a zjistila, že vše potřebné mám a udělala nám salát podle Dalibora k večeři….
|
||
Budete potřebovat dva hermelíny, cibulku, hustý jogurt (Dáda radí – čím ošklivější kelímek tím větší šance, že je to fakt jogurt a ne nějaká chemická náhražka :-)) uzeninu můžete a nemusíte dát, já mám doma masožravce, takže jsem dala kousek točeného…. |
||
Dáda to vše strouhal na struhadle, což jsem původně taky zamýšlela, ale zvítězila lenost…. takže jsem vše dala do robotu -nejdřív jsem vložila cibulku, nasekala, pak uzeninu na kousky a nakonec hermelín…. Na závěr jogurt (ne celý velký kelímek, tak půlku), sůl a pepř. |
||
Lehce vychladit a podávat….. Je to skvělé, můžete udělat takový „mokřejší“ salát a přitom nemít výčitky svědomí kvůli majonéze…. Díky dobrému ochucení solí a pepřem nepoznáte, že to není z majonézy….
Kdo přeci jen chce trošku majonézovější chuť může dát majonézu s jogurtem půl na půl…
|
||
Dobrou chuť…. | ||