Hermelínový salát s jogurtem Rychlé večeře
Skutečnost, že v pořadu Rady ptáka Loskutáka se vaří je známá, ale tento recept je i malá reportáž o tom, že se vaří i mimo kamery a to velice dobře 🙂

A ruku k dílu opravdu přiloží celý štáb…. Tentokrát měl navíc Dalibor svátek a tak se ujmul celého „cateringu“ osobně….

Obdivuji muže, co se umí postavit v kuchyni k vaření (možná proto, že můj manžel je pravý opak  :-)) a na Dádu byla radost pohledět… krásně narovnal obložené talíře (rajčátka a ředkvičky jsou moje práce :-)) a začal vyrábět hermelínový salát….

 

… ten mne dostal…. fakt výborný a přitom bez majonézy….

 

 

Takhle krásně to vypadalo 🙂  a po polední pauze zbyl jen prázdné talíře 🙂
Ještě pohled na stejně krásně srovnaný stůl naší skvělé maskérky Haničky 🙂

Ani zbytek štábu se nefláká – pěkně natáčí :-))

 

 

Doma jsem hned prohledala ledničku a zjistila, že vše potřebné mám a udělala nám salát podle Dalibora k večeři….

 

 

 

Budete potřebovat dva hermelíny, cibulku, hustý jogurt (Dáda radí – čím ošklivější kelímek tím větší šance, že je to fakt jogurt a ne nějaká chemická náhražka :-))

uzeninu můžete a nemusíte dát, já mám doma masožravce, takže jsem dala kousek točeného….

Dáda to vše strouhal na struhadle, což jsem původně taky zamýšlela, ale zvítězila lenost…. takže jsem vše dala do robotu  -nejdřív jsem vložila cibulku, nasekala, pak uzeninu na kousky a nakonec hermelín….

Na závěr jogurt (ne celý velký kelímek, tak půlku), sůl a pepř.

Lehce vychladit a podávat…..

Je to skvělé, můžete udělat takový „mokřejší“ salát a přitom nemít výčitky svědomí kvůli majonéze….

Díky dobrému ochucení solí a pepřem nepoznáte, že to není z majonézy….

 

Kdo přeci jen chce trošku majonézovější chuť může dát majonézu s jogurtem půl na půl…

 

Dobrou chuť….
Komentáře