Více co je tarhoňa?? Pokud si prokliknete a pročtete si co říká teta Wiky, budete vědět s kým máte tu čest… ale já bych vám ráda představila způsob její úpravy. |
Tarhoňu od firmy Cesi jsem si nechávala vozit od kamarádek ze Slovenska. Možná si říkáte těstovina jako těstovina, ale budete se divit – chuťově je to něco zcela jiného než třeba kolínka :-)) Minulý týden jsem objevila 500g tarhoňu za 9,90 v Lidlu – zakoupila jsem, připravila a doporčuji – je stejně dobrá jako ta od Cesi. Na obalu najdete návod na klasické vaření – tak jako jiné těstoviny, ale já jsem objevila návod na dušenou tarhoňu a od té doby nedělám jinak…. je totiž chuťově mnohem lepší než vařená. |
||
Na suché teflonové pánvi nebo v hrnci orestujte suchou těstovinu. | ||
Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu. | ||
Poté přidejte 3 lžíce oleje a míchejte…. rychle se zbarví do světlehněda. | ||
Přilijte vodu – 1,5x více než bylo těstoviny – tj. na 500g dejte 750ml vody. Osolte malou lžičkou soli. | ||
Přiklopte pánvičku talířem nebo pokličkou, dejte na nejmenší hořák a nejslabší plamen a duste 15-20minut. | ||
Po té by v pánvi neměla být žádná voda – všechnu do sebe vtáhne tarhoňa. | ||
Promíchejte a můžete podávat. | ||
Je to skvělá příloha například ke kuřecímu s nivovu omáčkou a žampinony. | ||
Nebo třeba ke gulášku z pomalého hrnce.
Vyzkoušejte, uvidíte…. |
Komentáře