Domácí „americké“ brambory Různé nápady z kuchyně
Jako přílohu máme moc rádi americké brambory…. ale kupovat je stále již předpřipravené a zmrazené leze trošku do peněz a tak jsem vymyslela jak je udělat lehce doma :-))

Klasické přílohové brambory (varný typ B) oloupu, nakrájím na čtvrtky a uvařím v osolené vodě téměř doměkka.

Brambory sliji, chvíli nechám odpařit zbylou vodu a poté je položím na plech vystlaný pečicím papírem.

Udělám si směs z cca čtyř lžic oleje a lžičky oblíbeného grilovacího koření. Touto směsí potřu brambory.
Peču na 180st cca 15minut – opravdu stačí jen takto krátce, protože brambory jsou již téměř hotové a tak jim na úplně změknutí stačí jen chvilka, za kterou se na bramborách udělá krásná krustička….
Můžete podávat jako přílohu s ledasčím….  my je tady měli s hlívovo-kuřecím hřbetem.
Komentáře