Tento recept jsem našla na Mimibazaru. Ale protože mám menší formu, tak jsem si musela upravit poměr surovin…. |
Moje silikonová forma má jen 24cm průměr, už jsem naučená ubírat suroviny o třetinu. Takže pro tento průměr jsem potřebovala kromě surovin na těsto – viz níže ještě 3 jablka, puding a čokoládu Margot
|
||
Jablka nastrouháme na dno formy. V původním receptu autorka uvádí, že se forma nemusí vymazávat… tak jsem nevymazala… ale jak uvidíte níže, příště vymažu – silikonové formy vždy lehce vymažu olejem… Jablka posypejte skořicí a cukrem. |
||
Těsto si připravte z 200g polohrubé mouky 80g cukru 180ml mléka 80ml oleje 1 vejce 1/2 prášku do pečiva
Těsto nalijte na jablka a pečete ve vyhřáté troubě na 180st cca 20minut. |
||
Mezi tím si uvařte puding – já neměla doma vanilkový a tak jsem použila karamelový. Na vaření pudingu používám mikrovlnku – použila jsem jen 2/3 prášku do 230ml mléka. Do horkého pudingu jsem zašlehala 100g másla, osladila dle chuti a přidala trochu rumu. |
||
Upečený koláč | ||
překlopte na talíř. | ||
Možná jsem měla počkat až úplně vychladne…. ale prostě se mi nevyklopil celý 🙁 | ||
Ale nikdy nepropadejte panice – vše se dá vyřešit… protože se mi díky špatnému vyklopení neudělala „ohrádka“ na puding pomohla jsem si ráfkem na dorty. | ||
Ráfek se dá upravovat (zmenšovat a zvětšovat) a tak jsem jej utáhla kolem koláče a nandala puding. | ||
Čokoládu je dobré dát na chvíli do lednice – lépe se pak strouhá. | ||
Po pár hodinách v lednici jsem ráfek sundala a tramtaradá :-)) | ||
Vám přeji, aby se koláč vyklopil stejně krásně jako autorce receptu…. Dobrou chuť. |