Jablkový margot koláč Moučníky
Tento recept jsem našla na Mimibazaru. Ale protože mám menší formu, tak jsem si musela upravit poměr surovin….

Moje silikonová forma má jen 24cm průměr, už jsem naučená ubírat suroviny o třetinu. Takže pro tento průměr jsem potřebovala kromě surovin na těsto – viz níže ještě

3 jablka, puding a čokoládu Margot

 

Jablka nastrouháme na dno formy. V původním receptu autorka uvádí, že se forma nemusí vymazávat… tak jsem nevymazala… ale jak uvidíte níže, příště vymažu – silikonové formy vždy lehce vymažu olejem…

Jablka posypejte skořicí a cukrem.

Těsto si připravte z

200g polohrubé mouky

80g cukru

180ml mléka

80ml oleje

1 vejce

1/2 prášku do pečiva

 

Těsto nalijte na jablka a pečete ve vyhřáté troubě na 180st cca 20minut.

Mezi tím si uvařte puding – já neměla doma vanilkový a tak jsem použila karamelový.

Na vaření pudingu používám mikrovlnku – použila jsem jen 2/3 prášku do 230ml mléka.

Do horkého pudingu jsem zašlehala 100g másla, osladila dle chuti a přidala trochu rumu.

Upečený koláč
překlopte na talíř.
Možná jsem měla počkat až úplně vychladne…. ale prostě se mi nevyklopil celý 🙁
Ale nikdy nepropadejte panice – vše se dá vyřešit… protože se mi díky špatnému vyklopení neudělala „ohrádka“ na puding pomohla jsem si ráfkem na dorty.
Ráfek se dá upravovat (zmenšovat a zvětšovat) a tak jsem jej utáhla kolem koláče a nandala puding.
Čokoládu je dobré dát na chvíli do lednice – lépe se pak strouhá.
Po pár hodinách v lednici jsem ráfek sundala a tramtaradá :-))

Vám přeji, aby se koláč vyklopil stejně krásně jako autorce receptu….

Dobrou chuť.

Komentáře