Tento recept mi připomenulo poslední číslo časopisu Gurmet – už jsem je kdysi dělala, ale pak nějak zapomněla…. a když jsem viděla v časopise, hned jsem na ně dostala chuť… je to rychlovka a je super… |
Nejjednodušší je použít již hotové, vyválené listové těsto – to má gramáž 300g. Pokud použijete 500g listového těsta, budete potřebovat o necelou třetinu více ořechů i másla. Na 300g listového těsta jsem použila 80g másla a 200g ořechů. Dále budete potřebovat vanilkový cukr, dva skořicové cukry a vajíčko na potření. |
||
Ořechy nasekejte. Můžete i ručně, ale jednodušší je to v robotu. | ||
Nasekané ořechy smíchejte s rozpuštěným máslem a vanilkovým a skořicovým cukrem. Pokud máte raději sladší přidejte ještě tři lžíce krupicového cukru. | ||
Plát těsta potřete náplní. | ||
Pevně zarolujte. | ||
Nakrájejte roládu na cca 1cm plátky a položte je řeznou stranou na plech vystlaný pečicím papírem. Každý dílek potřete vajíčkem a posypte skořicovým cukrem. | ||
Pečte ve vyhřáté troubě na 180st do zezlátnutí … cca 15-20 minut. | ||
Po upečení doporučuji nechat prochladnout, aby se pěkně do těsta natáhla náplň… | ||
Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem (zvlášť v případě, že jste do náplně použili jen jeden vanilkový a jeden skořicový cukr). Dobrou chuť. |
Komentáře