Moučník jako z cukrárny, přitom velice jednoduchý… jediné co potřebujete mimo běžné suroviny je forma na srnčí hřbet. |
Na piškot si připravte: 4 vejce 4 lžíce mouč.cukru 4 lžíce polohr.mouky 2 lžíce kakaa
|
||
Bílky vyšlehejte se dvěma lžícemi cukru v tuhý sníh, žloutky našlehejte se zbylým cukrem, kakaem a moukou. Přidejte sníh a promíchejte. Nalijte na plech vystlaný pečícím papírem. Velikost placky by měla odpovídat vaší formě – změřte její obvod – to bude jeden rozměr a délku formy – to bude druhý rozměr. Pečte na 180st, horkovzduch, cca 10 minut. |
||
Nechejte trošku vychladnout a odkrojte jednu třetinu plátu. | ||
Otočte na čístý pečící papír a sloupněte ten, na kterém se to peklo. | ||
Pokud máte kovovou formu na srnčí hřbet položte širší plát nejdříve na potr.fólii a spolu s ní vložte do formy a vytvarujte. Já mám silikonovou formu, takže jsem fólii nepoužila. Na krém si připravte: 1 šlehačku, 1 zakysanou smetanu 1 želatinový ztužovač. |
||
Dále budete potřebovat nějaké ovoce – tady jsem použila mandarinky. Želatinu připravte dle návodu – místo vody můžete použít šťávu z kompotu. Vyšlehejte šlehačku a smetanu a pomalu přimíchávejte do připravené želatiny. Oslaďte dle chuti. Naplňte hřbet do poloviny, dejte ovoce a navršte zbytek krému. Přiklopte odkrojenou třetinou plátu. Já jsme celý hřbet ještě stáhla fólii, protože silikonová forma nedrží tak dobře tvar jako kovová. |
||
Po vychlazení v lednici (cca 12 hodin) vyndejte a ještě můžete potřít čokoládou. To se nejlépe dělá na pečicím papíře. |
||
Posypte zdobením (nemusíte) a dejte vychladit…. Po ztuhnutí přendejte na servírovací tácek…. |
||
A už jen nakrájet a podávat… pokud máte pocit, že jste dovnitř dali málo ovoce, lze ještě obložit dalšími kousky…. |