Recept na tak trochu jiný dvojobal řízků – vyzkoušejte a uvidíte, že už nebudete dělat jinak :-))
Budete potřebovat malý bílý jogurt bez příchuti (já neměla malý, tak jsem dala ekvivalentní množství z velkého)
česnek 1-2 stroužky
vajíčko
koření dle chuti (já kombinuji grilovací koření a bylinkovou sůl)
sůl
Vše dobře rozmíchejte.
Do hotové směsi naložte řízky – je lepší nařezat menší filetky, ty se nemusí naklepávat. Pokud budete dělat vepřové řízky, je lepší je trošku naklepnout.
Naložte – nejlépe přes noc, nebo alespoň na pět hodin….
Připravte si strouhanku – já do ní přidávám sezamové semínko – to smažením nemění barvu a řízky pak vypadají pěkně…
Maso vyndáme z jogurtové směsi a obalujeme.
Zkusila jsem obalit i hermelín rozkojení na čtvrtiny.
Smažíme a po usmažení necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
U nás podáváme řízky s dobrou dušenou rýží – asi vám to přijde divné, ale my tuhle kombinaci milujeme… rýži jen trošku pokapu buď přepuštěným máslem nebo ohřátým olivovým olejem….. :-))