Naše meruňka letos urodila poskrovnu… nicméně na knedlíky to stačilo…. a stálo mi za to je udělat i když jsem doma byla z Monínce jen na skok :-)) |
V domácí pekárně (nebo ručně) si připravte kynuté těsto z 500g polohrubé mouky 1 sáčku sušeného droždí špetky soli 1 vejce 150ml vlažného mléka 100ml vlažné vody 4 vrchovaté čajové lžičky moučkového cukru 4 polévkové lžíce oleje
V pekárně necháme propracovat na program těsto. |
||
Meruňky vypeckujte, místo pecky můžete vložit malou kostičku cukru, pokud jsou meruňky kyselejší a zabalte do vyváleného těsta. | ||
Nechejte ještě chvíli dokynout na pečicím papíře (tak se vám nepřilepí) a pokud jako já děláte kynuté knedlíky výhradně v páře, mám tu pro vás svou novou vychytávku – do pařáčku také dávám pečicí papír a díky tomu se mi knedlíky nepřichytí ke dnu pařáčku…. | ||
Pokličku lehce potřu z vnitřní strany olejem a pak se mi nepřilepí ani k ní. A zatímco se vám knedlíky v páře pomalu připravují, připravte si polevu na knedlíky. U nás vítězí našlehaná a mírně oslazená směs zakysané smetany a tvarohu… |
||
A takhle krásně vypadají po cca 15ti minutách…. | ||
Není třeba již přidávat žádné máslo apod… stačí lehce pocukrovat a pustit se do toho…. u nás je to jídlo na etapy, protože lze připravit vždy jen pět knedlíků najednou, ale díky tomu si to užijeme a pěkně obědváme třeba třičtvrtě hodiny :-)) |
||
A ještě dnešní vychytávka mého syna… posypal si ještě knedlíky skořicí…. a bylo to opravdu luxusní :-)) | ||
A když už vidíme, že poslední knedlíky bychom nesnědli, dám je syrové do pekáčku a upeču jako buchty…. |