|
|
Připravte si omyté ředkvičky, tři vařená vajíčka, 100g tvrdého sýra (případně Nivy, jako jsem to udělala já), majonézu, lučinu a plnotučnou horčici. |
|
|
Ředvičky nahrubo nastrouhejte, dejte do cedníku a prosolte. Nechcejte cca 20 minut – ředkvička uvolní přebytečnou tekutinu, tu můžete ještě lehce vymačkat. Nebude vám pak zbytečně ředit pomazánku, tak jako to má ve zvyku :-)) |
|
|
V době, kdy se ředkvičky pěkně potí v cedníku, nastrouhejte nahrubo vajíčka a sýr a smíchejte s lžící majonézy, lžící Lučiny a lžičkou plnotučné hořčice. Lehce osolte a opepřete. |
|
|
Vmíchejte okapané ředkvičky, nechejte chvíli vychladit. |
|
|
Podávejte namazané na pečivu. |