Blíží se velikonoce, napadlo mne tedy se s vámi rozdělit o můj oblíbený způsob likvidace zbytků :-)) aneb varianta na nádivku… |
Pokud občas nakupuji pečivo, tak hlavně celozrnné a vícezrnné, často se ale stane, že neodhadnu množství a druhý den již nikdo pečivo nechce, protože rychle gumovatí…. ale protože nemáme slepice a nerada vyhazuji pečivo, dělám z nich nádivku a peču ji v muffinových formách…. Kromě tuhého pečiva potřebujete užené maso nebo šunku, hermelín, vajíčka, mléko (případně zelené koření). |
||
Pečivo nakrájím na menší kousky. | ||
Pečivo zaliji trochou horkého mléka a důkladně vidličkou rozmělním…. mléka musí být jen tolik, aby rozmočilo pečivo, nesmí vám zůstat na dně nádoby… případně můžete po rozmočení pečiva ještě masu dát do síta a přebytečné mléko nechat odkapat. | ||
Přidejte nakrájené uzené, bylinky (tady je použitá bazalka, ale můžete cokoli jiného dle chuti), vajíčka, osolíme a opepříme. | ||
Plnime muffiinové formy masou do cca dvou třetin a navrch položíme kousek hermelínu. Pokud nemáte rádi hermelín můžete použít i jiný sýr. |
||
Přiklopíme sýr ještě troškou hmoty. | ||
Pečeme na 180st, muffiny musí zrůžovět. | ||
Nejlepší jsou ještě teplé a abych je vyndala pěkně celé a neporušené, pomáhám si dvěma lžičkami. | ||
Podáváme s hromadou zeleniny. Dobrou chuť. |
Komentáře