Losos s nivovou omáčkou Hlavní jídla
Naše oblíbené jídlo, které děláme na druhý svátek vánoční. Jednak proto, že na štědrý večer nemíváme kapra, tak abychom měli nějakou tu rybku na svátky.
A protože si chceme rybu opravdu užít, kupuji velký filet z lososa….  
pokládám ho na pečící papír, osolím, opepřím bílým pepřem , pokladu vlašskými ořechy a poliji šlehačkou.
Peču cca 15-20 minut, mezi tím si nastrouhám Nivu a rozpustím ji ve  zbylé smetaně. Tímto přeliji lososa na talíři.

Děkuji za tento fantastický recept na lososa. Kombinace ořechů, smetany a nivy je luxusní!!!!!!
Dělala jsem k tomu pařížské brambory. Recept jsem dostala v restauraci Stříbrný pramen v Janských Lázních. Správně mají bý brambory malé, kulaté, všechny stejné, ale to nedělám.
Brambory nakrájím na kostky, v misce zaleju olivovým olejem (kdo ho nemá rád, může polít rozpuštěným máslem), přidám sůl, sušenou rest. cibuli, kmín a zelené bylinky. Já jsem dnes dala zelenou cibulku, kopr a petrželku, přidala jsem sušený medvědí česnek. Všechno se to dobře promíchá a dělá se v parním hrnci asi 45 minut.

Vlaďka Macková

Komentáře