Jsou křehké a voní skořicí…. prostě jablkové lívance….
Základem jsou samozřejmě jablka – nejjednodušší příprava je vykrojení středu a rozdělení na kousky a poté lehce nastrouháte nahrubo tak, že vám zbyde v ruce jen slupka.
Těsto umícháme z:
300ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 300 g nahrubo nastrouhaných jablek, 1 prášku do pečiva, 1 vejce, špetky soli, lžíce pískového cukru (množství upravíme podle sladkosti jablek), tří lžic ovesných vloček a skořicového cukru
Smažíme na trošce oleje nebo 100% tuku.
Lívance by měly být krásně zlatavé.
Obalujete v moučkovém cukru do kterého jste přidali jeden skořicový cukr nebo půl lžičky skořice…
Nebo neobalujte v ničem a polévejte javorovým sirupem….. 🙂
Komentáře