Francouzské špaldové bagetky Domácí pekárna
Další z receptů, kdy využívám domácí pekárny, která umí připravit skvěle hladké , nelepivé a pružné těsto.

300 ml vody
1,5 lžíce medu
1,5 lžičky soli
340g hladké mouky a 200g špaldové mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Pokud nemáte špaldovou mouku, můžete použít jen hladkou -celkem 540g. Bageta tudíž bude světlá.

Těsto nechejte vypracovat a vykynout v domácí pekárně nebo jej udělejte ručně. Poté rozválejte placku a přehněte ji dle obrázku.
Vevzniklém tvaru ještě uprostřed udělejte prohlubeň hřbetem ruky a přeložte ještě napůl.

Nakrájejte tak, aby se vám vešly bagety na plech vystlaný pečícíím papírem. Spoj dejte naspod.

Nechejte na plechu ještě cca 15-20 minut dokynout.

 

Nožem nebo kolečkem na pizzu udělejte do baget šikmé zářezy. Nebojte se je udělat hluboké, při pečení se spojí.

Bagety potřete slanou vodou a posypte semínky (nemusí být, ale slanou vodou potřete v každém případě).

Slaný roztok uděláte tak, že v 1dcl vody rozmíchátepůl lžičky soli.

Nechejte ještě 10 minut na plechu dokynout, mezi tím se vám vyhřeje trouba na 170st, ve které bagety upečete dozlatova.
Komentáře