Další z receptů, kdy využívám domácí pekárny, která umí připravit skvěle hladké , nelepivé a pružné těsto. |
300 ml vody Pokud nemáte špaldovou mouku, můžete použít jen hladkou -celkem 540g. Bageta tudíž bude světlá. |
||
Těsto nechejte vypracovat a vykynout v domácí pekárně nebo jej udělejte ručně. Poté rozválejte placku a přehněte ji dle obrázku. | ||
Vevzniklém tvaru ještě uprostřed udělejte prohlubeň hřbetem ruky a přeložte ještě napůl. | ||
Nakrájejte tak, aby se vám vešly bagety na plech vystlaný pečícíím papírem. Spoj dejte naspod. Nechejte na plechu ještě cca 15-20 minut dokynout.
|
||
Nožem nebo kolečkem na pizzu udělejte do baget šikmé zářezy. Nebojte se je udělat hluboké, při pečení se spojí. | ||
Bagety potřete slanou vodou a posypte semínky (nemusí být, ale slanou vodou potřete v každém případě). Slaný roztok uděláte tak, že v 1dcl vody rozmíchátepůl lžičky soli. |
||
Nechejte ještě 10 minut na plechu dokynout, mezi tím se vám vyhřeje trouba na 170st, ve které bagety upečete dozlatova. | ||
Komentáře