Dokud jsem dělala hemenex pro jednoho či pro dva, vystačila jsem si s pánví… ale jak nás přibývalo, tak to bylo horší… na jednu pánev se to nevešlo, nadvakrát jsme jíst nechtěli a tak jsem zjistila, že skvělý hemenex můžete udělat také v troubě…. |
Budete potřebovat nějakou uzeninu – u nás je nejoblibenější domácí klobáska. Tu nakrájejte na kolečka a vyskládejte je na plech, který pokryjte pečícím papírem. Dejte do trouby, kterou vyhřejte na 160st. | ||
Připravte si pro každého tři nebo čtyři vejce. Vyklepněte do nádoby. Nemíchejte.
Dále budete potřebovat sůl. |
||
Klobásku nechte v troubě pěkně zrůžovět… | ||
Na klobásky nalijte vajíčka a osolte. | ||
A za pár minut můžete svolávat rodinu k labužnické snídani nebo večeři…
Navíc bez dalšího tuku navíc (protože co si budeme povídat, v té uzenině jich je až dost :-)) |
||
Komentáře