Když byla dcera malá a chodila do školky, často tvrdila paní učitelce, že jsme k večeři měli šneky. Nevím co si myslela paní učitelka, ale jednou jí to nedalo a zeptala se mne napřímo… 🙂 Vysvětlila jsem jí, že není šnek jako šnek a dala jí recept na naše šneky…. a tady jsou i pro vás – dvě varianty našich šneků… |
První varianta je masožravá 🙂 Na tu budete potřebovat listové těsto, šunku a sýr. Listové těsto si rozválejte natenko, posypte grilovacím kořením a poklaďte plátky šunky. |
||
Na šunku rozložte plátky sýra. Můžete použít libovolný plátkový sýr. | ||
Zamotejte do rolády, konec rolády potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se krásně „přilepil“ a roláda se nerozbalovala. Krájejte na cca 1cm široké plátky. | ||
Narovnejte plátky na plech vystlaný pečícím papírem, potřete vajíčkem a posypejte sezamovým semínkem. Místo potření můžete do vajíčka namáčet – viz. níže u druhé varianty. | ||
Pečte na 180st do zezlátnutí. | ||
Podávejte se zeleninou nebo zeleninovým salátem. | ||
Druhá vegetariánská varinata mi osobně chutná více. Na tu si opět připravte natenko rozválené listové těsto a cca 250g nahrubo nastrouhané Nivy. Ničím nekořeňte, Niva je dost slaná a má i charakteristickou chuť, kterou není dobré ničím přebíjet. | ||
Zarolujte, konec potřete vajíčkem, aby se vám roláda nerozmotávala. | ||
Krájejte 1cm široké plátky a můžete je buď potírat nebo ve vajíčku namáčet – je to i rychlejší. Namočte a namočenou stranou nahoru narovnejte na pečící papír. | ||
Kromě sezamových semínek doporučuji ozdobit ještě burskými oříšky. Já používám nesolené, ale pokud máte jen slané, myslím, že to nevadí. Dodají tomu skvělou „tečku“. | ||
Upečte opět ve vyhřáté troubě na 180st. | ||
A nezapomeňte na zeleninu…. víte, že by každý z nás měl denně sníst alespoň 250g čerstvé zeleniny??? |
Komentáře