Střapaté řízky Hlavní jídla
Pokud nesmíte smažené a přesto máte chuť na řízek, zkuste  si udělat střapaté řízky v troubě…
Kuřecí maso (ale lze udělat i z krůtího nebo třeba z ryb) nakrájejte na menší plátky.
Dále si připravte bílý, neochucený jogurt, vajíčko, česnek, sůl a koření dle chuti.
Do jogurtu prolisujte dva až tři stroužky česneku, osolte, přidejte vajíčko a okořeňte. Zamíchejte a naložte do této směsi kuřecí maso – nejlépe přes noc 🙂
Na obalení si připravte tvrdý  sýr (lépe nějaký tučnější) a strouhanku.
Směs na obalování smíchejte ze strouhanky a strouhaného sýru v poměru cca 1:1.
Obalujte řízečky a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Upečte v troubě nastavené na 180st – cca 20 minut. Řízky musí chytnout barvu…. a pozor… ke konci dejte jen vrchní pečení a nestane se vám to co mě – zespodu sýr maličko „chytnul“ 🙂

Podávejte s br.kaší nebo třeba s dukátkovými brambory.

Komentáře