Langoše je typicky stánkové jídlo, ale naše rodina si je nejraději dává doma a pokud máte chuť, můžete je také zkusit….
Těsto na langoše nechejte zpracovat v domácí pekárně z
500 g hladké mouky
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
4 dl mléka (např.sojového) nebo vody
1 balíček droždí (42g)
Po vykynutí rozdělte těsto na díly a rozplácněte do tvaru placky a nechcejte ještě cca 10 minut dokynout.
Po dokynutí roztáhněte každou placku prsty ještě víc dotenka a poté osmažte z obou stran (na pánvi s vyšší vrstvou tuku nebo ve fritéze). Mezi tím si připravte prolisovaný česnek se solí a rozmíchejte jej v troše vody. Nastrouhejte si sýr. Právě usmažený langoš potřete vodou s česnekem a posypte sýrem… tak to mám ráda já. Moje děti přidávají kečup.
Můžete si také langoše po usmažení pocukrovat moučkovým cukrem se skořicí….
A co vy? Jak máte rádi langoše u vás doma?
Jelikož jsem z fritovacího hrnce udělala jinou užitečnou věc (ale o tom chci psát někdy jindy a tak nebudu prozrazovat), smažila jsem tentokrát v hrnci….. a protože je to dobrý hrnec, tak to šlo skvěle….