Langoše Domácí pekárna

Langoše je typicky stánkové jídlo, ale naše rodina si je nejraději dává doma a pokud máte chuť, můžete je také zkusit….

Těsto na langoše nechejte zpracovat v domácí pekárně z

500 g  hladké mouky
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
4 dl mléka (např.sojového) nebo vody
1 balíček droždí (42g)

Po vykynutí rozdělte těsto na díly a rozplácněte do tvaru placky a nechcejte ještě cca 10 minut dokynout.

   Po dokynutí roztáhněte každou placku prsty ještě víc dotenka a poté osmažte z obou stran (na pánvi s vyšší vrstvou tuku nebo ve fritéze).   Mezi tím si připravte prolisovaný česnek se solí  a rozmíchejte jej v troše vody. Nastrouhejte si sýr.   Právě usmažený langoš potřete vodou s česnekem a posypte sýrem… tak to mám ráda já.   Moje děti přidávají kečup. 

 Můžete si také  langoše po usmažení pocukrovat moučkovým cukrem se skořicí….

A co vy? Jak máte rádi langoše u vás doma? 

 Jelikož jsem z fritovacího hrnce udělala jinou užitečnou věc (ale o tom chci psát někdy jindy a tak nebudu prozrazovat), smažila jsem tentokrát v hrnci….. a protože je to dobrý hrnec, tak to šlo skvěle….

Komentáře