Loupáčky Domácí pekárna
  Jako dítě jsem milovala čerstvé loupáčky – tedy většinou je prodávali už gumové, ale když se poštěstilo  a dostali jste čerstvé byla to lahoda…..  nedávno jsem zavzpomínala a takové si upekla sama… 
 

V pekárně zpracujte těsto z těchto surovin:

350 ml mléka

140g másla 

800g hladké mouky 

80g moučkového cukru 

2 vanilkových cukrů 

2 žloutků

1 kostičky droždí 

citronové kůry 

 

    Dále si připravte: 

bílek na potření

mák na posyp

Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části, každou vyválejte a rozdělte na čtyři části (pokud chcete velké loupáky) nebo osm částí (pak budete mít meší loupáčky). 

Můžete ihned zamotat – od širokého konce k užšímu. 

     Ale hezčí loupáčky získáte tak, že každý díl ještě rozválíte natenko pomocí válečku. 
     Potom pomocí hrany ruky válejte od široké strany a zamotejte krásný loupák…. tento způsob můžete využít i při tvarování rohlíků. 
   Mírně zahněte. 
     Loupáčky dejte na pečící papír, potřete rozšlehaným bílkem a posypte mákem.
   

 Pečte na 175st než loupáky dostanou pěknou barvu.

Z této dávky uděláte 16ks velkých loupáků nebo 32 malých… 

 

Komentáře