Nechtějí vaše děti pořádně jíst… zkuste jim naservírovat jídlo s vtipem… třeba místo karbanátku udělejte želvu…. |
Budete potřebovat mleté maso ochucené jako na sekanou nebo karbanátky, tenké párky, slaninu nebo česnekový bok. | ||
Na jednu želvu potřebujete jeden a půl párku. Na nožičky překrojte párek napůl po délce i šířce. Na kulatých koncích nařežte. Hlavičku tvoří celý, nepůlený párek, resp. třetina párku, z kulaté strany nařízněte tlamičku. A ze zbytku párku seřízněte ocásek. |
||
Z mletého masa vytvarujte ne moc vysoký bochánek (nepropekl by se) a vsuňte pod tělo párky a přitlačte. Pracujte přímo na pečícím papíru na plechu, přenos želvy by byl velice pracný, takto je to snadné. | ||
Krunýř vytvoříte překrytím mletého masa slaninou nebo česnekovým bokem. | ||
Konce slaniny zastrkejte pod tělo. | ||
A šup do trouby. Pečte na 150st cca 40 minut. Je nutné péci na nižší teplotu, aby se vám propeklo tělo a nespálili párky. Pomocí párátka zjistěte, zda je tělo dostatečně propečené, pokud vytáhnete párátko vlažné a lepkavé, určitě nejště přidejte čas pečení. |
||
Dohlavičky upečené želvy píchněte špičkou ostrého nože a do vzniklého otvoru zasuňte hřebíček jako očičko. Do tlamičky můžete vložit kousek ředkvičky. | ||
A tady již máme krasavice na scéně. | ||
Pěkně si hoví na bramborové kaši… a pokud vám to přijde morbidní, zkuste příště vytvarovat z jídla jiné, snesitelnější zvíře…. třeba prase :-)) |
Komentáře