Chřest není v našich končinách obvyklým druhem zeleniny, sama jsem kolem něj chodila obloukem nějakých dvacet let…. nicméně vše musí být jednou poprvé… |
Koupila jsem si bílý chřest a podle rad, které jsem našla na netu (mmch. nechápu, jak jsem někdy mohla vařit bez internetu ) jsem jej oloupala pomocí škrabky na brambory. | ||
Loupejte tak, že škrabku přiložte pod hlavičkou chřestu, která se neloupe… Oloupaný chřest povařte – sice jsem našla rady, že by to mělo být ve vodě do které dáte cukr, ale nějak mi to nesedělo a tak jsem do vody přidala klasicky trošku soli. Vařila jsem cca 5 minut. Nesvazovala jsem ho, jen ho prostě nandala a nechala ve vodě plavat. |
||
Dále jsem postupovala jako u plněných kuřecích kapes, jen místo kuřecího masa jsem zabalila do listového těsta chřest. | ||
Listové těsto vyválejte, poklaďte šunkou, na šunku dejte vrstvu zakysané smetany ve které jste rozmíchali vajíčko a strouhanou Nivu a položte tři vařené chřesty. | ||
Zamotejte. | ||
Potřete vajíčkem, posypte například sezam.semínkem a pokud vám zbyla Niva, tak ještě Nivou. | ||
Upečte dozlatova. Podávejte teplé se zeleninovou oblohou. Závitky s chřestem jsou (pokud šunku nahradíte plátkovým sýrem) i skvělou variantou pohoštění pro vegetariány. |
||
Komentáře