Zkuste trošku odlehčit svůj jídelníček…. a vyzkoušejte pohanku. |
Pohanka je vlastně pseudoobilovina a má vysokou výživovou hodnotu. Pro začátek ji třeba zkuste připravit spolu s rýží.Klidně ji pro začátek přidejte jen jednu čtvrtinu… aby jste jí prostě přišli na chuť. | ||
Já připravuji rýži s pohankou půl na půl. Připravím si skleničku pohanky a skleničku rýže. Toto množství je cca 5 porcí. | ||
Pohanku a rýži propláchněte v cedníku a nechejte okapat. | ||
V rýžovaru připravte tuto směs úplně stejně, jako když děláte samotnou dušenou rýži. | ||
Po cca 20ti minutách je hotová rýže i pohanka. | ||
V mezidobí, kdy se rýže s pohankou dusí, si připravte kuřecí maso, které naložte do trošky oleje a koření. Dále žampiony a zeleninu. V mém případě mladé lusky, mrkev, kterou strouhám škrabkou na tenké proužky a pórek také nakrájený na proužky. | ||
Lze zcela vynechat maso, v tom případě do oleje a koření naložte žampiony. Pokud ale maso máte rádi, tak nejdříve orestujte maso, poté jej vyndejte z pánvičky a na zbylém oleji orestujte žampiony a zeleninu. | ||
Dobrou chuť. |
Komentáře