Ovocné želé Různé nápady z kuchyně
  Pokud máte rádi želé, mám tu pro vás tip na malou svačinku…. 
  Vyzkoušela jsem Ovocné želé od Dr.Otkera a funguje opravdu skvěle. Kromě želé budete ještě potřebovat ovoce (kompotované nebo čerstvé) a cukr dle chuti. 
     Šťávu z kompotu slijte do odměrky a ovoce rozdělte do pohárů. Šťávu z kompotu zahřejte v mirkovlnné troubě, aby byla opravdu horká. Mezi tím si dejte vařit vodu.
     Horkou šťávu dolijte horkou vodou do 500ml objemu. Dle chuti doslaďte – pokud použijete šťávu z kompotu, určitě dejte méně cukru než je psáno na obalu.
     Kromě cukru přidejte i želatinu a míchejte, než se cukr a želatina nerozpustí. To je vše. Žádné vaření apod. 
     Nalijte do pohárů, nechejte vychladnout a dejte na cca 5 hodin do ledničky. Poté je želé krásně tuhé. 
     Navrch můžete ozdobit šlehačkou, zakysanou smetanou nebo třeba jen bílým sladkým jogurtem. Na ozdobný ornament použijte karamelový nebo čokoládový topping. 
     Na vrstvu jogurtu naneste topping ve spirále.
     Hroceným párátkem malujte na povrch jakoby kytičku – tj. jezděte od krajů ke středu a zpět. 
     A hotovo, můžete ihned podávat.
   

 Toto želé jsem na Silvestra použila i k výrobě tzv. OPILÉHO ŽELÉ podle Cuketky. Místo části vody jsem dala alkohol…. nalila jsem do hlubšího pekáčku vystlaného přilnavou fólií. Po ztuhnutí jsem vyklopila a krájela nožem kostičky… lze použít i vykrajovátko. 

POZOR JE TO VELICE ZRÁDNÁ VĚC 🙂 URČITĚ OPILÉ ŽELÉ SCHOVEJTE PŘED DĚTMI… 

     A tady je varianta s čerstvými jahodami a ovocným želé jahodovým.  
Klidně můžete kombinovat broskve i jahody… tyhle poháry jsou vždycky dobrý…
a to tak, že o nich klidně píšu na stránkách vícekrát :-)) Takže komu to nestačilo tady, může si dát repete… aneb jak jsem dělala poháry dříve 🙂
Komentáře