Nejlepší kremrole na světě jsou od mé mamky z Kadaně… rozhodla jsem se, že je pro vás vyzkouším udělat a nafotit postup… takže zapomeňte na listové těsto a šlehačku….
Na kremrole budete potřebovat:
400g hladké mouky
250 g másla (případně půl na půl máslo a Heru)
200 ml smetany na šlehání
1 rovnou lžíci octa
špetku soli
Ze surovin uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout zabalené v ledničce.
Na vařený sníh budeme potřebovat 6 bílků a 360 g pískového cukru.
Těsto rozválejte za mírného podsypání a nařežte na pruhy. Ty namotávejte na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole – nejsou dozavřené, takže se dají stisknout a tím zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat. Tady jsem zapomněla jeden malý detail (sice to není dramatická chyba, ale namotané kremrole by se měly ještě potřít rozšlehaným žloutkem. A šup s nimi do trouby vyhřáté na 180st. Pečeme do zezlátnutí. Po mírném vychladnutí stáhneme upečené kremrole z trubiček.
Vařený sníh do kremrolí připravíte tak, že si do šesti bílků přidáte 360 g pískového cukru (cukru krupice) a začnete šlehat nad vodní párou.
Já to dělám tak, že mísu položím na hrnec, ve kterém vře voda a šlehám….
Teď začíná nejnudnější část – cca 10 minut šleháme bílky nad vodní parou. Hotový bílkový krém poznáme tak, že na se na povrchu udrží špičky, které vytáhneme. Mírně prochladlý sníh naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme jej do kremrolí – vždy z jedné i druhé strany.
Naplněné nechejte ztuhnout – resp. ztuhnout sníh.
Nezapomeňte pocukrovat moučkovým cukrem, protože těsto samo o sobě není vůbec sladké. Sladkou chuť kremrolí dělá krém a pocukrování.
Klidně můžete stejné kremrole naplnit naslano 🙂
Tak a hotovo… takto vypadají, když se nezapomenou pomazat před pečením rozšlehaným žloutkem.
Z této dávky uděláte cca 35ks.