Finišuji s velikonočními nápady a to si žádá množství vyfouklých vajec… kde je ale vzít, když jsem měsíce před velikonocemi vajíčka sprostě rozklepávala, místo toho, abych si je důmyslně vyfukovala?? A tak nachází období vaječných jídel… začínám různými moučníky, zapékám a když už fakt nevím, tak se vrhám na omelety…. |
Když jsem dávala dohromady tento článek, zjistila jsem, že existuje nepřeberné množství receptů na nejrůznější omelety… snad nejlepší shrnutí jsem našla u Labužníka – celkem 97 recpetů na vaječnou omeletu :-)) Pro mou oblíbenou omeletu (porce pro dva) si připravte obsah čtyř vyfouknutých vajíček, malou plechovku kukuřice, trochu strouhaného sýra a sůl. |
||
Na pánvičku vyklopte obsah plechovky včetně nálevu a prohřívejte – tak dlouho než se vypaří voda a na pánvi zbyde pouze kukuřice. | ||
Poté zalijte rozšlehanými osolenými vajíčky. TIP: Pokud nemáte teflonovou pánev jako já, nalijte ke kukuřici po odpaření vody trochu oleje. |
||
Jakmile se povrch začne zatahovat, posypte strouhaným sýrem. | ||
Nechejte povrch zcela zatáhnout a přendejte na talíř…. podávejte s tmavým pečivem a nakrájenou čerstvou zeleninou. | ||
Nebo omeletu nakrájejte a naplňte s ní tousty. Přidávám ještě trochu šunky či salámu a kousek plátkového sýra. | ||
Omeleta ze čtyř vajec stačí na naplnění osmi toustů. Pokud jich děláte méně, můžete si ještě omeletku přikusovat…. |
Komentáře