Vaječná omeleta s kukuřicí Rychlé večeře
  Finišuji s velikonočními nápady a to si žádá množství vyfouklých vajec… kde je ale vzít, když jsem měsíce před velikonocemi vajíčka sprostě rozklepávala, místo toho, abych si je důmyslně vyfukovala?? A tak nachází období vaječných jídel… začínám různými moučníky, zapékám a když už fakt nevím, tak se vrhám na omelety…. 

 

   

 Když jsem dávala dohromady tento článek, zjistila jsem, že existuje nepřeberné množství receptů na nejrůznější omelety… snad nejlepší shrnutí jsem našla u Labužníka – celkem 97 recpetů na vaječnou omeletu :-)) 

Pro mou oblíbenou omeletu (porce pro dva)  si připravte obsah  čtyř vyfouknutých vajíček, malou plechovku kukuřice, trochu strouhaného sýra a sůl. 

     Na pánvičku vyklopte obsah plechovky včetně nálevu a prohřívejte – tak dlouho než se vypaří voda a na pánvi zbyde pouze kukuřice. 
   

 Poté zalijte rozšlehanými osolenými vajíčky.

TIP: Pokud nemáte teflonovou pánev jako já, nalijte ke kukuřici po odpaření vody trochu oleje. 

     Jakmile se povrch začne zatahovat, posypte strouhaným sýrem.
     Nechejte povrch zcela zatáhnout a přendejte na talíř….  podávejte s tmavým pečivem a nakrájenou čerstvou zeleninou. 
     Nebo omeletu nakrájejte a naplňte s ní tousty. Přidávám ještě trochu šunky či salámu a kousek plátkového sýra.
     Omeleta ze čtyř vajec stačí na naplnění osmi toustů. Pokud jich děláte méně, můžete si ještě omeletku přikusovat…. 

 

Komentáře