Na vanilkové rohlíčky existuje spousta receptů, netvrdím, že ten můj je nejlepší, ale chci vám ukázat jak je udělat bez nutnosti šoulání jednoho po druhém 🙂 |
240g hladké mouky, 240g másla, 3 vanilinové cukry, 75g mletých vlašských ořechů, 1 žloutek. Vše smícháme na těsto, které necháme v ledničce odpočinout. . |
||
Rozválíme na placku půl cm silnou, vykrajujeme větší kolečka, střed vypíchneme menším kolečkem a nožem přepůlíme. Špičky vzniklých rohlíčků prsty lehce vytvarujeme a získáme tak jeden rohlíček jako druhý. Nebo přímo vykrajujeme vykrajovátkem ve tvaru rohlíčku. | ||
Upečeme a horké obalujeme v moučkovém cukru do kterého přimícháte vnitřek vanilkového lusku a necháte minimálně týden proležet…. nebo také můžete do moučkového cukru dát celý vanilkový lusk, ale vysvětlete předem rodině, že to tam je záměrně… nebo vám ho někdo vyhodí, protože si bude myslet, že v tom cukru máte nějaký „klacík“ :-)) | ||
Dobrou chuť… | ||
Tip roku 2010: protože nebyly vlašské ořechy, použila jsme neloupané, nevařené mandle – prostě jsem je jemně v robotu nasekala a použila místo ořechů…. doporučuji vyzkoušet – jsou vynikající…. |
Komentáře