Stále jsem řešila problém na jaký talíř či podnos umístit své dorty… a pak jsem si na internetu všimla, že zkušenější pekařky používají zajímavé podložky a k mému úžasu jsem zjistila, že ty krásně barvené tácy nejsou nic jiného, než perfektně vyrobené podložky samodomo…. |
Nejdřív je nutné si změřit prostor ve vaší lednici. Ten bude určovat maximální rozměry podložky. Určitě doporučuji zvolit čtvercový nebo obdélníkový tvar, kulaté podložky se vyrábí mnohem pracněji a určitě nebudou vypadat tak dobře. Z kartonu (krabice) si vyřízněte požadovaný tvar. Z libovolného ozdobného balícího papíru vystřihněte tvar o cca 5 cm na každé straně větší. |
||
Karton položte na papír a obalte jej. Rohy založte tak, že nedříve přehněte roh do 45st a teprve poté přeložte. Roh bude pěkně čistý a hladký. | ||
Z rubové strany přichyťte lepící páskou. Samozřejmě, že hezčí bude průhledná, já jsem ji ale v tom fofru nemohla najít… 🙂 Nicméně předpokládám, že zespodu nikdo podložku studovat nebude… | ||
Poté celou podložku obalte přilnavou fólií. Úplně jednodušše to jde do širší fólie (my ji používáme na balení zboží a tudíž mám výhodu, že je stále doma), ale lze použít i tu užší, kterou většina určitě doma máte… | ||
Fólii už nemusíte lepit, drží sama na sobě, pěkně obalte,snažte se vyvarovat pokrčení fólie. Tak a je hotovo. Můžete si vyrobit více podložek do zásoby, podlouhé na rolády apod… Výhodou je, že se vždy od dortu umaže jen fólie, takže pokud se vám nepodaří si nožem proříznout i balící papír, stáhněte po oslavě špinavou fólii a podložku máte na další použití. Stačí ji jen nově obalit fólií. |