Zkuste si vyrobit doma skvělé tyčky třeba k vínu… nebo prostě jen tak 🙂 |
V domácí pekárně si zadělejte a nechejte vykynout těsto z 400g hladké mouky 100ml mléka a 100ml vody 2 lžiček soli 1 lžičky cukru 1/2 kostičky čerstvého droždí nebo přiměřené množství sušeného
|
||
Těsto vyválejte na placku cca 7mm silnou a nakrájejte na pruhy cca 1cm široké. Proužky přendavejete na plech vystlaný pečícím papírem, chytněnte prsty za oba konce a každou rukou točte na opačnou stranu a vytvořte zatočený tvar jak vidíte na obrázku. Konce musíte maličko zamáčknout, tyčky mají maličko tendenci se rozmotávat 🙂 | ||
Nechejte na plechu ještě asi dvacet minut dokynout, poté potírejte mlékem (pokud máte rádi česnekovou chuť tak do mléka ještě přidejte jeden utřený stroužek česneku) a posypte dle chuti – sezamem, mákem apod. | ||
Pečte v rozehřáté troubě na 180st cca 20 minut – kontrolujte podle barvy, tyčky by měly být pěkně zlatavé, hodně křupavé, uprostřed zůstane jen maličko měkkého těsta, vlastně skoro žádné 🙂 |
Komentáře