Recept na tuto česnekovou pomazánku (stejně jako fotky u postupů) mám od své kamarádky Kamily… a upřímně musím uznat, že lepší česnekovou pomazánku jsem od té doby nejedla…. a proto ji často a s oblibou zařazuji jako večeři… doporučuji určitě vyzkoušet. |
Tajemství této pomazánky tkví v použitém sýru. Opravdu musíte mít přesně tento sýr – tj. PRIMÁTOR od Madety. Je to sice dražší sýr, ale investice se vám bohatě vrátí ve skvělé chuti pomazánky. Dále budete potřebovat česnek, majolku (dvě malé krabičky nebo přiměřené množství ze skleničky) a lžíci či dvě zakysané smetany na zjemnění. A samozřejmě sůl a pepř podle chuti. |
||
Jedná se sice o tavený sýr, ale trojuhelníčky jdou krásně nastrouhat nahrubo na struhadle. Poté přidejte utřený česnek – cca 3 až 5 stroužků – podle chuti a jejich velikosti, majonézu a zakysanou smetanou. Promíchejte, osolte, opepřete. Pokud nemáte doma zakysanou smetanu nebo se vám nechce kvůli pomazánce otevírat můžete ji vynechat… | ||
Dobré je pomazánku vychladit, ale není to nutné. Mazejte na pečivo a pojídejte a pojídejte…. a pozor na ni… je silně návyková 🙂 |
Komentáře