Pangasius si v naší rodině vydobil díky absenci kostí důležité místo v našem jídelníčku. Protože se snažím ryby připravovat minimálně jednou týdně, stále experimentuji s přípravou, aby se pangasius nepřejedl 🙂 Tentokrát jsem zamotala závitky a použila chuťově výraznou Nivu. |
Na závitky nechejte rybu rozmrazit a tentokrát není nutné ji důkladně osušovat jako při obalování. Nebude nám totiž vadit, když ryba pustí nějakou vodu, protože ta nám spolu se sýrem vytvoří dobrou šťávičku. Plátek pangase okořeňte (já tentokrát použila naše momentálně oblíbené country koření, ale vy můžete použít vámi oblíbenou kořenící směs) a spíchněte párátkem.
|
||
Nechtěla se mi zapínat velká trouba a tak jsem si řekla, že otestuji jak by to šlo zapéct v pekárně… a test dopadl na jedničku…. Jen jsem litovala, že nemám závitků šest, lépe by stály v pekárně pěkně jeden vedle druhého.Z venku jsem závitky také posypala kořením. Samozřejmě jsem vyndala hnětací háky. zbytek Nivy jsem nakrájela a nandala na vršky závitků, drobečky z prkénka jsem naházela do pekárny také. Zapnula jsem program Pečení. |
||
Po skončení programu bylo maso krásně upečenéa na dně byla šťávička. | ||
Určitě vyzkoušejte – kombinace výrazné Nivy, koření a pangase je skvělá. A pokud nemáte pekárnu, tak jen naskládejte do pekáčku, přiklopte a pečte v troubě…. |