Receptů na nepečené dorty jsou stovky, ale tento je u nás doma nejoblíbenější – hlavně u dětí – zejména proto, že oba dva tento dort zvládají udělat si sami tak od šesti-sedmi let…
Na výrobu si připravte:
1 velký bílý jogurt
2 zakysané smetany
2 vanilinové cukry
1 velký balík piškotů
1 menší balík piškotů
máslo a granko na vysypání formy
ovoce dle chuti
Zakysané smetany smíchejte s jogurtem a oslaďte vanilinovými cukry. Pokud se vám to stále zdá málo sladké můžete ještě přisladit krupicovým cukrem.
Formu na dort vymazejte máslem a vysypte grankem.
Nad mísou s krémem otáčejte formou a vysypte i boky. Zbytek granka nasypte do krému.
Piškoty nasypejte do mísy a promíchejte s krémem, piškoty by se neměli rozlámat, mají zůstat celé.
První půlku nasypte do formy.
Na piškoty naskládejte ovoce.
Skvělé je, že v zimě tento dort můžete bez problémů dělat také – místo čerstvého ovoce nasypejte mražené (nerozmrazujte).
Přiklopte druhou půlkou piškotů a posypejte grankem.
Dejte do lednice na cca 12 hodin.
Dort je po estetické stránce nic moc, ale chuťově je skvělý!
Pokud si potrpíte na estetiku, lze jej dělat i tak, že piškoty neobalíte v krému, ale skládáte je do formy po vrstvách – tj. naskládáte patro piškotů, ,nalijete krém, opět patro piškotů a tak pořád dokola…
Ale zkuste vytisknout recept dětem a ukažte jim, že i ony mohou udělat dort… a třeba se jednou dočkáte překvapení 🙂
Pro Zuzku a Honzu z diskuse pod článkem jsem připravila i úhlednější verzi tohoto dortíku… navíc jsem zkusila pištoty poslepovat nugetou a je to skvělý… takže estéti mohou vyzkoušet tento dort.
A ještě jedna hezky skládaná varianta tohoto dortíku…
Nepečený dort můžete udělat i do misek… ty ani není třeba vymazávat… každému prostě poskládejte jednu mističku….
A ještě jedna akutalizace – pokud si koupíte bílé a hnědé piškoty a krém necháte bílý, tak můžete udělat takovýto narozeninový….