Arašídová omáčka Hlavní jídla
    Můj syn mne dlouho prosil, abych mu koupila burákové máslo, protože o něm mnoho četl, mnoho slyšel a prostě ho ještě neměl šanci ochutnat.

     Já jsem tu čest už měla, ale protože mne neoslnilo, tak jsem jej domů nikdy nekoupila… ale když si o to Dan řekl, tak jsem jedno domů zakoupila. Po ochutnání i ostaních členů rodiny nikdo neprojevil velký zájem o další konzumaci a zbytek másla zůstal bez povšimnutí v lednici… až když se mu krátila spotřební lhůta začala jsem přemýšlet co s ním…
No a napadlo mne, že když se do jídel dávají buráky tak proč by se nemohlo dát do omáčky burákové máslo…
     
Jednoho dne jsem dostala dvě přání ohledně oběda – manžel si přál maso ala gyros a syn těstovniny s omáčkou… a protože prostě nemám čas dělat dva chody tak jsem to zkombinovala..
|Kuřecí maso jsem nakrájela na kousky a naložila do lžíce oleje a tří lžic koření gyros.  

Poté jsem nastrouhala nahrubo Nivu a zalila jí půl litrem horké vody a přidala tři lžíce burákového másla a rozšlehala tyčovým mixérem. Poté jsem omáčku krátce povařila.

   

Pokud bude omáčka řidší můžete ji buď vařením redukovat nebo zahustit tmavou hotovou jíškou, záleží na vás.

Nakonec jsem opekla maso na teflonové pánvi a podávála jsem….

    Těstoviny uvařené al dente byly s omáčkou skvělé… arašídová chuť byla výrazná a díky kombinaci s Nivou opravdu vynikající. 

 

 

 

Komentáře