Možná jste ty placky už někde v obchodě viděli, ale neměli jste zatím odvahu je koupit… příště to udělejte, libanonský chléb plněný masem a zeleninou je skvělý… |
Na pánvi si připravte směs kuřecího masa dle vlastní chuti – můžete do něj přidat uzeninu, kukuřici – prostě si tam dejte co máte rádi. | |
Dále si připravte zeleninu – já použila čínské zelí a rajčata – dresing a sýr. | |
Libanonský chléb, arabský chléb, pita chléb – placky se prodávají pod různými názvy… bílé i celozrnné…. dokonce mám na ně recept, ale ještě jsem ho nezkoušela, slibuji co nejdřív prubnu… Správně se placky mají přepůlit a pomocí nože otevřít a plnit dovnitř… tentokrát jsme ale měla nějaké neotevírací kapsy…. ale poradila jsem si… |
|
Na každou placku jsem dala dva plátky sýra a chvíli jsem vše ohřála v mikrovlnce – placky byly teplé a sýr se mírně roztekl. | |
Na půlku nahřáté placky dejte teplou masovou směs, na druhou zeleninu a pokapejte dresingem. | |
Přehněte a s chutí do toho… Doporučuji plnit postupně, aby maso a placka nevychladli, protože na tomto jídle je nejlepší kombinace teplého masa a placky s chladivou zeleninou a dresingem… |
Komentáře