Nebojte se používat želatinu – díky ní uděláte z libovolného mléčného výrobku skvělý krém… poradím vám jak na to… |
Na dort si předem upečte piškotový korpus (můžete použít i jiný recept, prostě to co máte rádi) Na lehký krém použijte klasickou želatinu… (pozor neplést s dort želé, to je na jiném principu, to použijete navrch dortu)
|
||
Namočím ji do cca 1dcl mléka (případně ovocné šťávy), nechám 10 minut nabobtnat a pak na velice malinkém plamínku jen rozpustím – nesmí se to vařit!!! a naliju poté do libovolné směsi, která by dohromady měla mít 400-500g, naliju do dortové formy, ve které mám upečený piškot, nahoru dávám ještě ovoce a dort želé – lze ale i vynechat ovoce a udělat na ztuhlý želatinový krém jen vrstvičku červeného dort želé. | ||
Příklady směsí, do kterých můžete přidat želatinu: pět bílých jogurtů Activia a 100g namixovaných jahod (to je použité na dortu na obrázku) mix jogurtu a šlehačky (šlehačku trochu vyšlehejte a přidejte do ní jogurt zakysaná smetana s vanilkovým cukrem zakysaná smetana s bílým jogurtem atd. důležité je vždy, aby směsi bylo cca 400-500g a vytvořila na piškotu vyšší vrstvu…
|
||
Korpus z 5 vajec, 1 čokol.puding.prášku, 1 lžíce kakaa, 1/2 prdopeče, 150g polohr.mouky a 170g cukru krupice… náplň ze 2 šlehaček, 1 zakys.smetany a želatinového ztužovače plus maliny,jahody a dort.želatina nahoře…. pod želatinou je směs z odkrojků a šlehač.krému. | ||
Komentáře